Projecte

LA GAUCHE DIVINE – Ràdio Klara Lliure i Llibertària 104.4 FM (València)

“La Gauche Divine” és un projecte radiofònic de caire nocturn i urbà que pretén fer un repas a l’actualitat de l’escena cultural, política i social tant a nivell local com global des de una perspectiva crítica queer, feminista, ecologista, anticapitalista i decolonialista.

Un retorn a modus d’homenatge i també de continuïtat lògica a les formes i els continguts del mític programa “La Pinteta Rebel” que s’emetia als inicis de Ràdio Klara, on predominava el relat satíric de l’actualitat amb un ideari llibertari politicosexual adobat de crítica literària o cinematogràfica, entrevistes, reportatges a peu de carrer i humor, molt d’humor irreverent. La Pinteta Rebel fou una proposta molt avançada al seu temps, el primer programa radiofònic sobre la qüestió lgtbi a tot l’Estat Espanyol, i ens acompanyà al llarg de la nostra joventut a la major part del equip de “La Gauche Divine”.

la-pinteta-rebel-copia2

Donat que va desaparèixer fa molt de temps de l’oferta radiofònica de Ràdio Klara (i per extensió de la ciutat de València), el que ara pretenem amb aquest projecte és ocupar eixe buit amb noves veus i nous continguts però amb l’estil inèdit que va marcar Miquel Alamar àlies “La Panotxa” conduïnt el programa i els col·laboradors que li donaren l’empenta definitiva al projecte com ara Terminator Pink (àlies Jorge Castillejo, que també formarà part de l’equip actual de “La Gauche Divine”), Mari Quebec de Triana (àlies Josema Soler, showman amb qui també comptarem com a col·laborador convidat), l’Espia que va vindre del sud, Klara i Rampo de Ploma 2, entre d’altres.

 

“La Gauche Divine” pretén ser un magazine que suposse un canvi radical de la mirada vers les notícies d’actualitat. Volem encetar un focus diferent des d’on fer i contar l’activisme, en el que es donen cita tots aquells projectes d’arts vives (música, dansa, teatre, performance, circ) i propostes d’art visual que ens conviden a viure experiències i discursos d’alteritat, de subalternitat, que reescriguen altres narracions possibles, que recuperen maneres diferents de llegir la realitat, l’educació o la marginalitat. En definitiva, pretenem (per què no?) fer pedagogia cultural transversal, en la que es done espai i es troben diferents identitats i posicions treballant juntes en un punt de trobada radiofònic per les revoltes desconstructives què ens ocupen.

 

SINTONIA DEL PROGRAMA

Com a sintonia del programa, hem escollit la magnífica cançó de Lluís el Sifoner “Som la Gauche Divine”, publicada al disc “Tinc un Mànec de tres pams i mig” publicat al 1976.

lluis-el-sifoner-tinc-un-manec-de-tres-pams-i-mig-la-mare-que-els-ha-parit

 

MEMBRES DE L’EQUIP

Els integrants de l’equip del programa som Raúl Martínez, Vanessa Giner, Vicent Dahi i Rafel Arnal.

LA-GAUCHE-DIVINE